Ayurvedische massage

Het woord Ayurveda is een samenvoeging van twee woorden uit het Sanskriet: “ayu” (leven) en “veda” (kennis). De letterlijke betekenis is “levenskennis” of “wetenschap van het leven”.
Ayurveda is de oudste medicinale wetenschap die is overgeleverd en stamt uit de hoogontwikkelde Oud-Indiase cultuur en is ongeveer vijfduizend jaar geleden voor het eerst op schrift gezet.
Een Ayurvedische massage werkt op zowel fysiek als psychisch niveau.
De massage staat bekend om haar preventieve werking. Het stimuleert onder andere de bloedsomloop en het lymfestelsel, de opname van voedingsstoffen, de doorbloeding van de organen en activeert de afscheiding van gifstoffen.
Ook heeft Ayurvedische massage een positieve werking op ons zenuwgestel. Het maakt het lichaam zuiverder en krachtiger.

De Ayurvedische massage kenmerkt zich door het feit dat er rekening wordt gehouden met de constitutie (gestel) van de persoon en zijn/haar specifieke klachten en eventuele pijn in de vorm van massagegrepen, het uitoefenen van meer of minder druk en de warme kruidenolie die gebruikt wordt.
Tijdens de Ayurvedische massage wordt het gehele lichaam aan de voor en achterzijde gemasseerd inclusief hoofd en gezicht. Er wordt gedurende de massage extra aandacht besteed aan de eventuele blokkades in energiepunten (marma’s) en energiekanalen en er is specifieke aandacht voor de klachten, zoals vastzittende spieren, stijve nek, pijn in rug, armen en of benen.
Bij deze massagevorm wordt met meer olie gewerkt dan bij andere massages.
Er wordt specifieke olie gebruikt die past bij het gestel van de klant.

De Ayurvedische massage is voor iedereen en is rustgevend. Het zorgt voor het opheffen van blokkades, loskomen van emoties, verbetering van de gemoedstoestand, meer zelfinzicht en verdieping van je innerlijke wereld.
Ayurvedische massage heeft een directe invloed op de weefsels die gemasseerd worden: spieren, pezen, gewrichten, banden, huid, maar ook op de organen zoals blaas en darmen.

  • Verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
  • Bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
  • Draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning
  • Helpt bij klachten zoals rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, stress, burn-out, spijsverteringsklachten en hoofdpijn.

Iedere massage wordt vooraf gegaan door een ontspannend voetbad en afgesloten met een kopje kruidenthee of een glas water.
Als u de eerste keer in mijn praktijk komt vindt er vooraf aan de massage een intake gesprek plaats waarin ik bespreek of er nog bijzonderheden zijn en waar ik rekening mee moet houden.
Hierna mag u plaats nemen op de warme tafel en wordt u onder zachte verwarmde teddy pluche (hand)doeken gelegd waarna u zich heerlijk kunt ontspannen en genieten van de massage.

Wilt u meer informatie over de behandeling of de evt. contra-indicaties neem dan vooraf contact met mij op. Mijn massages zijn niet medisch van aard maar puur ter ontspanning.
Bij twijfel, raadpleeg eerst uw arts.