Orang Malu massage

De Orang Malu massage is een nieuwe vorm van massage waar het oosterse continent het westerse continent omarmt.
Bewustwording en bezinning zijn de essentiële uitgangspunten van deze unieke massage die de balans tussen lichaam en geest herstelt.
De massage heeft als fundament de filosofie achter de betekenis van de Orang Malu. Deze in elkaar gedoken houten afbeelding, van Indonesische afkomst, staat symbool voor bescheidenheid, kracht, energie en de cirkel van het leven.

De Orang Malu massage is een mix van diverse oosterse en westerse massage invloeden, waaronder de Ayurvedische, klassieke, energetische massage en reflexologie.
Naast ontspannende manuele grepen wordt er ook gemasseerd met verwarmde houten massagerollen of kayu’s.
De houten massagerollen zijn verschillend van omvang, waardoor ze de lijnen van het lichaam goed kunnen volgen. Met een kleine verwarmde Orang Malu worden afvalstoffen in de spieren weggemasseerd.
De massagerollen en de kleine Orang Malu worden verwarmd in een heater net als bij de hostone massage.
De massage zelf kan echter niet vergeleken worden met een hotstone massage: met de massagerollen kunnen spieren veel dieper gemasseerd worden waardoor afvalstoffen gemakkelijker worden afgevoerd en spanningen efficiënter worden aangepakt.

Deze unieke Orang Malu massage heeft een positief effect op de ademhaling, spijsvertering, de bloed- en lymfecirculatie.
Met het verstrekken van energie en een compleet gevoel van welzijn is de Orang Malu massage een absolute uitnodiging om geestelijk en lichamelijk te ontspannen.

Iedere massage wordt vooraf gegaan door een ontspannend voetbad en afgesloten met een kopje kruidenthee of een glas water.
Als u de eerste keer in mijn praktijk komt vindt er vooraf aan de massage een intake gesprek plaats waarin ik bespreek of er nog bijzonderheden zijn en waar ik rekening mee moet houden.
Hierna mag u plaats nemen op de warme tafel en wordt u onder zachte verwarmde teddy pluche (hand)doeken gelegd waarna u zich heerlijk kunt ontspannen en genieten van de massage.

Wilt u meer informatie over de behandeling of de evt. contra-indicaties neem dan vooraf contact met mij op. Mijn massages zijn niet medisch van aard maar puur ter ontspanning.
Bij twijfel, raadpleeg eerst uw arts.