Spiegelcoaching

 BEKIJK JEZELF DOOR DE OGEN VAN EEN HOND

WAT VERSTAAN WE ONDER SPIEGELCOACHING?

Het gedrag van een ander, in dit geval de hond, gebruiken om je bewust te worden van je eigen gedrag. Je kijkt als het ware in de spiegel.
Je kunt op een laagdrempelige manier in de spiegel kijken, zo diep als je zelf wilt.

Wij hebben als mensen de neiging om alles met ons hoofd op te lossen.
Gedurende ons leven maken we veel dingen mee die ons (vaak onbewust) vormen tot wie we zijn en die we met ons mee dragen. We hebben door de jaren heen geleerd dat we alles proberen op te lossen door ernaar te kijken, de voor-en nadelen tegen elkaar af te wegen en bewust een keuze te maken.

Ondanks dat we alles zo goed op een rijtje denken te hebben, lopen sommige mensen op een bepaald moment in hun leven toch een keer vast. Dit kan zowel op het werk als privé zijn.
Een van de redenen hiervan is dat niet alles met denken op te lossen is. Ons gevoel vertelt ons ontzettend veel maar vaak gaan we hier, in alle hectiek, aan voorbij.

Coachen met honden kan individueel ingezet worden voor verschillende doeleinden.
Er kan een bewustwordingsproces ontstaan, waardoor bepaald gedrag uitvergroot wordt.
Zo kun je tijdens een sessie ontdekken wat je kwaliteiten zijn, waar je grenzen liggen, waar het goed gaat en waar het anders zou kunnen.
Wat zich met de hond(en) voordoet kun je vaak koppelen aan het dagelijks leven.
Het kan je helpen om meer zelfinzicht te krijgen en bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling, doordat je als persoon beter gaat begrijpen waarom je bepaald gedrag vertoont.
Vooral mensen met een burn-out, keuzestress of depressieve klachten kunnen hier veel baat bij hebben en hier bewust mee aan de slag gaan.

WAAROM IS EEN HOND HIER ZO GESCHIKT VOOR?

Een hond leeft in het hier en nu en kan ons uitdagen om bij ons gevoel te komen. Een hond kan helemaal niks met onze rationele gedachten en reageert vanuit zijn natuur. Eerlijk, direct en zonder oordeel reageert hij op de gedragingen en onbewuste signalen van een persoon zoals die op dat moment voor hem staat, met alle bagage die deze bij zich draagt.

Een hond spiegelt jouw gedrag. Hij zal je volgen als je leiding geeft en hij zal onzeker worden als jij niet weet wat je wilt.
Als je bereid bent om in deze spiegel te kijken, kun je veel van een hond leren en kom je makkelijker tot je eigen kern.
Samen met de spiegelcoach en de hond als co-coach kun je kijken naar de valkuilen die je tegen kunt komen in het leven en hoe je hier op een goede manier mee om kan gaan.
Bewust worden wordt bewust zijn en zo kun je een bepaald groei- of ontwikkelproces doorlopen.

Je gaat uiteindelijk van onbewust onbekwaam naar onbewust bekwaam.

VOOR WIE IS HET?

Voor mensen die:

  • willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling zoals bijvoorbeeld zelfverzekerdheid vergroten, grenzen aangeven of doelen stellen.
  • voor mensen die de band met hun eigen hond willen verbeteren en op deze manier eens naar zichzelf willen kijken door de ogen van hun hond.
  • maar ook voor mensen die benieuwd zijn en gewoon eens willen weten hoe dat nou bij hún zit.

In principe is het dus voor iedereen!

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Maak een afspraak om samen met mij en mijn honden tot jouw kern te komen.
Het is ook mogelijk om met je eigen hond(en) te werken.
Een spiegelsessie duurt gemiddeld 1,5 uur en speelt zich gedeeltelijk binnen en gedeeltelijk buiten af.
Je kunt een spiegelsessie ook combineren met een heerlijke ontspanningsmassage erna. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

We werken met Noa en Aigis, beide dames.
Noa is een Oud Duitse Herder van 3,5 jaar oud en Aigis is een Sheltie van 5 jaar oud.
Beide zijn zeer betrouwbare, lieve honden.