Hotstone massage

De Hotstone massage is een unieke al eeuwenoude vorm van massagetherapie die in vele culturen word ingezet voor onder andere ontspanning, warmte therapie, bewustwording en verlichting van diverse klachten.
De hitte en de ‘druk’ van de stenen dringt diep door in de spieren en zorgt voor een diepe ontspanning en ontgifting. De massage stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling, activeert het zelf herstellend vermogen van het lichaam, verlicht spanningen, brengt het lichaam in balans en geeft u nadien veel energie.

De stenen die gebruikt worden zijn afgeronde basaltstenen. Dit zijn vulkanische stenen, gevormd uit lava, die door de eeuwen heen glad gepolijst zijn door wind en water. Het hoge ijzergehalte van de basaltstenen maakt het mogelijk dat ze warmte lang vast kunnen houden om die vervolgens langzaam aan het lichaam af te geven. Ze hebben een energetische lading die samen met de warmte tijdens de behandeling wordt afgegeven aan het lichaam.
De stenen die tijdens de massage worden gebruikt hebben een temperatuur van ongeveer 45-50 graden. Er worden verschillende formaten stenen gebruikt.
Na een legging van de stenen op het lichaam wordt u verder gemasseerd met de warme stenen en olie. De Hotstone massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen.

Een Hotstone massage is geschikt voor iedereen die eens lekker zijn lichaam wil laten verwennen en wil relaxen.
Tijdens de volledige Hotstone massage worden zowel de armen, benen, voeten, hoofd en de romp aan voor en achterzijde gemasseerd. U kunt ook kiezen voor een deelmassage waarbij de rug, de voeten en de achterkant van de benen gemasseerd worden.

Iedere massage wordt vooraf gegaan door een ontspannend voetbad en afgesloten met een kopje kruidenthee of een glas water.
Als u de eerste keer in mijn praktijk komt vindt er vooraf aan de massage een intake gesprek plaats waarin ik bespreek of er nog bijzonderheden zijn en waar ik rekening mee moet houden.
Hierna mag u plaats nemen op de warme tafel en wordt u onder zachte verwarmde teddy pluche (hand)doeken gelegd waarna u zich heerlijk kunt ontspannen en genieten van de massage.

Wilt u meer informatie over de behandeling of de evt. contra-indicaties neem dan vooraf contact met mij op. Mijn massages zijn niet medisch van aard maar puur ter ontspanning.
Bij twijfel, raadpleeg eerst uw arts.